Sakarya Cömert İlaçlama ve Dezenfeksiyon şirketi olarak siz değerli müşterilerimize uygun fiyatlar ile garantili ilaçlama yapmaktayız. Haşere, böceklerden kurtulmak istiyorsanız ve en etkili, hızlı, kesin sonuç almak istiyorsanız firmamıza başvurabilirsiniz.
Verdiğimiz Hizmetler:
- Böcek İlaçlama
- Pire İlaçlama
- Ev İlaçlama
- Haşere İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Tahta Kurusu İlaçlama
- Hamam Böceği İlaçlama
- Akrep İlaçlama
- Sinek İlaçlama
- Bina İlaçlama
- Kene İlaçlama
- Uyuz İlaçlama
- Ev Dezenfeksiyonu
- Araç Dezenfeksiyonu
- İşyeri Dezenfeksiyonu
- Okul Dezenfeksiyonu
- Ofis Dezenfeksiyonu
- Bina Dezenfeksiyonu
- Fabrika Dezenfeksiyonu
- Fugimasyon
Haşere İlaçlamada Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
- Sıvı Uygulama
Sıvı ya da toz olarak kullanılan yoğunlaştırılmış kimyasal ilaçları uygun dozda su ile karıştırarak pülverizatör, ulv ya da basit pompalarla ilaçlama yöntemidir.
Bu yöntem en çok kullanılan haşere ilaçlama yöntemidir. Geniş alanlarda uygulama kolaylığı ve genel çözüm yolları sunmaktadır.
Örnek olarak dış alan sinek uygulamalarında, ev ilaçlamalarında depo ve benzeri uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Sıvı uygulamayı kemirgenler haricinde neredeyse tüm haşereler için kullanabilmekteyiz.
Sıvı uygulamanın dezavantajı ise uygulama esnasında alanda canlı olmaması ve solunma ya da teması engellenmesi gerekmektedir.
- Jel Uygulaması
Jel uygulama yöntemi bizlere kesin çözüm sunmanın yanında çok özel bir uygulama oluşu istediğimiz ortamda güvenli bir şekilde uygulama kolaylığı sağlanmaktadır.
Solunum ya da temas ile ortamdaki canlılara bir zarar vermemektedir.
Jel uygulaması hamamböceği türleri ve karıncalarda etkili bir yöntemdir. Bu neden ile kullanma aralığı oldukça dar bir uygulama yöntemidir.
- Yemleme Yöntemi
Yemleme yöntemi kemirgenler için kullanılan kemirgen istasyonları içerisine koyulan yemler ile kemirgen için güvenli bir şekilde zehirli yemi yemesi sağlanır.
Bu sayede kemirgen yemi yiyerek ilk olarak zararsız hale gelmesi ve sonucunda ölmesi amaçlanır.
Kemirgen yemi yedikten yada kemirdikten 5 ile 10 gün içinde ölüm gerçekleşecektir. Kemirgenin hemen ölmesi amaçlanmaz ve kemirgenin hemen ölmesi tuzaklar sayesinde olmaktadır.
Yemi tüketen kemirgen ilk olarak vücudunda sıvı tutamayacağı için aşırı su ihtiyacı olacaktır. Sersem halde ortalıkta dolaşma eğilimi gösterebilir. Daha önce sizden kaçan görünmeyen kemirgen görünür olabilir ama hareketsiz yada yavaş hareketlerle kaçma eğilimi gösterebilmektedir.
- Yapışkan Tuzak
Bu yöntem yürüyen ya da sürünen haşerelerde hızlı çözüm almak ya da gözlemlemek için kullanılır. Canlı yakalama istasyonları içiresini ya da haşerenin olup olmadığı gözlemlemek için belirli alanlara bırakılan yapışkana haşerenin ya da kemirgenin temas etmesi amaçlanır.
Bu yöntem ile alandaki haşere durumu gözlemlenerek haşere türüne göre doğru uygulama yapmak için gerekli bilgi toplanması amaçlanır.
- EFK İle Uçkun Mücadelesi
EFK içerisinde mavi ışık yayan floresanlarile sinek ve benzeri canlıları kendine çeken ve içerisinde bulunan yapışkan karton ile ortamda uçan canlıları yapışkan kartona toplayarak çalışan dekoratif bir uçkun mücadele ürünüdür.
Bu cihaz 24 saat çalışarak özellikle ortamda başka ışık kaynağı yokken uçan canlıların tamamının mavi ışık sayesinde cihazın içerindeki kartona yapışması sağlanır.
Kimyasal hiçbir malzeme kullanılmadığı için tamamen sağlıklı ve zararsız bir sinek mücadele yöntemidir.
Yapışkan kartonların ortalama ayda bir kez değişmesi gerekmektedir. Ortamın toz durumu gibi etkenler yapışkanın değiştirme sıklığını etkilemektedir.
- Canlı Yakalama Tuzakları
Kemirgenler için kullanılan bu yöntemde kullanılan istasyon iki girişten oluşmaktadır. Girişler tek taraflı olduğu için içeri giren kemirgen içeride kalacak ve ekiplerimiz tarafından kontrolleri yapılacaktır.
- ULV Yöntemi
ULV ( ultra low volume ) olarak adlandırılan bu cihaz soğuk sisleme yöntemi ile yani 0-40 mikron büyüklüğünde zerrecik oluşturarak uygulanan solüsyonun havada asılı kalması her alana yayılması ve havada bulunan zararlılara etki göstermesi amaçlanır.
Dezenfeksiyon uygulamaları bu yöntem ile yapılmaktadır. Amaç havada göz ile görülmeyen mikrop bakteri virüslerinde ölmesi amaçlanmaktadır.
Bu sayede tavandan yere kadar tüm alanda zararlıların ölmesi sağlanır ve üremesi çoğalması engellenerek virüsün bulaşma ve hastalık etme zinciri kırılır.